PSYKOTERAPIA: Psykoterapia on hoitoa, jota antaa psykoterapia koulutuksen käynyt ammattilainen. Psykoterapian tavoitteena on lievittää tai poistaa psyykkistä pahoinvointia ja niihin liittyvää kärsimystä. Psykoterapian tavoitteena on myös tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä ihmisen valmiuksia ratkaista ongelmiaan itse.

INTEGRATIIVINEN YKSILÖPSYKOTERAPIA: Integratiivinen yksilöpsykoterapia hyödyntää eri terapiasuuntausten viitekehyksiä ja menetelmiä, joiden on tutkimuksissa todettu tuottavan muutosta. Integratiivisessa psykoterapiassa asioita ja ilmiöitä tarkastellaan monesta eri näkökulmasta. Asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan pyritään löytämään asiakkaalle yksilöllisesti sopivat menetelmät. Terapeutin ja asiakkaan toimiva yhteistyösuhde on merkityksellinen terapian tuloksellisuuden kannalta.

PARIPSYKOTERAPIA: Paripsykoterapia on psykoterapian muoto, joka avaa parisuhteen solmuja ja tukee puolisoiden psyykkistä hyvinvointia. Paripsykoterapiassa hoidetaan puolisoiden suhdetta vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja yksilöiden yhteistä ymmärrystä. Kelan tukemassa paripsykoterapiassa toinen puolisoista on potilas, jolla on psykiatrin B-lausunto kuntoutuspsykoterapiaan. Psykoterapia toteutuu paripsykoterapiana, jossa puoliso on mukana käynneillä ja hoidossa.

PERHETERAPIA: ”Perheterapiassa hoidetaan jokaista perheen jäsentä sekä koko perhettä” (Perheterapiayhdistys.fi). Perheterapia on psykoterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta sekä yksittäisellä perheenjäsenellä esiintyviä häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä sekä yksilötasolla että perhetasolla. Terapian tarkoitus on lisätä kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia. Perheterapiassa vahvistetaan perheen voimavaroja ja perheenjäsenten keskinäistä myönteistä vuorovaikutusta.

TYÖNOHJAUS: Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä. Työnohjaus tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjaus on työhön, työyhteisöön, omaan työrooliin ja työntekemiseen liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjaus voi olla yksilötyönohjausta, ryhmätyönohjausta ja työyhteisötyönohjausta. Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen (suomentyonohjaajat.fi).